Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1255423
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1255423
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2886
Składniki
Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić, przepuścić przez maszynkę. Resztę zetrzeć na drobnej tarce. Utarte ziemniaki mocno odcisnąć. Połączyć z ugotowanymi i jajem, posolić i dosypać mąkę.
Przygotowac farsz: Mięso połączyc ze zmieloną cebulą, solą i pieprzem. Robic placki z ciasta ziemniaczanego wielkości dłoni, na to nakładac farsz, zlepiac i wrzucac do gotującej się, osolonej wody. Gotowac ok. 30-40 minut (ok.10-15 minut po wypłynięciu).
Gotowe kartacze wyjąc na talerz, polać tłuszczem ze skwarkami i przesmażoną cebulą. Smacznego.