Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3068
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4026
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 816
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3068
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4026
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 816
Składniki
Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić, przepuścić przez maszynkę. Resztę zetrzeć na drobnej tarce. Utarte ziemniaki mocno odcisnąć. Połączyć z ugotowanymi i jajem, posolić i dosypać mąkę.
Przygotowac farsz: Mięso połączyc ze zmieloną cebulą, solą i pieprzem. Robic placki z ciasta ziemniaczanego wielkości dłoni, na to nakładac farsz, zlepiac i wrzucac do gotującej się, osolonej wody. Gotowac ok. 30-40 minut (ok.10-15 minut po wypłynięciu).
Gotowe kartacze wyjąc na talerz, polać tłuszczem ze skwarkami i przesmażoną cebulą. Smacznego.