Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15664
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1441
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12568
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15664
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1441
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12568
Składniki
Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić, przepuścić przez maszynkę. Resztę zetrzeć na drobnej tarce. Utarte ziemniaki mocno odcisnąć. Połączyć z ugotowanymi i jajem, posolić i dosypać mąkę.
Przygotowac farsz: Mięso połączyc ze zmieloną cebulą, solą i pieprzem. Robic placki z ciasta ziemniaczanego wielkości dłoni, na to nakładac farsz, zlepiac i wrzucac do gotującej się, osolonej wody. Gotowac ok. 30-40 minut (ok.10-15 minut po wypłynięciu).
Gotowe kartacze wyjąc na talerz, polać tłuszczem ze skwarkami i przesmażoną cebulą. Smacznego.