Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić, przepuścić przez maszynkę. Resztę zetrzeć na drobnej tarce. Utarte ziemniaki mocno odcisnąć. Połączyć z ugotowanymi i jajem, posolić i dosypać mąkę.
Przygotowac farsz: Mięso połączyc ze zmieloną cebulą, solą i pieprzem. Robic placki z ciasta ziemniaczanego wielkości dłoni, na to nakładac farsz, zlepiac i wrzucac do gotującej się, osolonej wody. Gotowac ok. 30-40 minut (ok.10-15 minut po wypłynięciu).
Gotowe kartacze wyjąc na talerz, polać tłuszczem ze skwarkami i przesmażoną cebulą. Smacznego.