Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam po przepis na pyszne kartacze które robiłam pierwszy raz w życiu
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 78
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 150
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 187
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 88
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 78
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 150
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 187
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 88
Składniki
Do zmielonego mięsa dodać przyprawy oraz czosnek wszystko wyrobić do połączenia się składników można dodać wody aby mięso nie było zbite
Przygotować ziemniaki jedne ugotować a drugie zetrzeć na tarce do ziemniaków, ugotowane ostudzić i przecisnąć przez praskę a starte przecisnąć przez ścierkę nie wylewając wody ponieważ na dnie powstanie krochmal, po chwili zlać wodę a krochmal pozostawić
Połączyć w misce ziemniaki ze sobą i krochmal dodając poł szklanki mąki ziemniaczanej i wyrobić do połączenia się składników
Z przygotowanego ciasta ziemniaczanego nabrać dowolny kawałek, rozpłaszczyć go i nakładać farsz mięsny zawijać formując kartacza
Zagotować wodę soląc ją wkładać kartacze od zagotowania zmniejszyć ogień i na wolnym gotować przez 5 minut w międzyczasie usmażyć boczek z cebulą. Kartacze wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
Kartacze podawać z usmażonym boczkiem i cebulą lub kto jak woli. Szczegółowy opis znajduje się na blogu