Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam po przepis na pyszne kartacze które robiłam pierwszy raz w życiu
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113607
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113607
Składniki
Do zmielonego mięsa dodać przyprawy oraz czosnek wszystko wyrobić do połączenia się składników można dodać wody aby mięso nie było zbite
Przygotować ziemniaki jedne ugotować a drugie zetrzeć na tarce do ziemniaków, ugotowane ostudzić i przecisnąć przez praskę a starte przecisnąć przez ścierkę nie wylewając wody ponieważ na dnie powstanie krochmal, po chwili zlać wodę a krochmal pozostawić
Połączyć w misce ziemniaki ze sobą i krochmal dodając poł szklanki mąki ziemniaczanej i wyrobić do połączenia się składników
Z przygotowanego ciasta ziemniaczanego nabrać dowolny kawałek, rozpłaszczyć go i nakładać farsz mięsny zawijać formując kartacza
Zagotować wodę soląc ją wkładać kartacze od zagotowania zmniejszyć ogień i na wolnym gotować przez 5 minut w międzyczasie usmażyć boczek z cebulą. Kartacze wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
Kartacze podawać z usmażonym boczkiem i cebulą lub kto jak woli. Szczegółowy opis znajduje się na blogu