Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam po przepis na pyszne kartacze które robiłam pierwszy raz w życiu
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 48
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 134
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 48
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 134
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Składniki
Do zmielonego mięsa dodać przyprawy oraz czosnek wszystko wyrobić do połączenia się składników można dodać wody aby mięso nie było zbite
Przygotować ziemniaki jedne ugotować a drugie zetrzeć na tarce do ziemniaków, ugotowane ostudzić i przecisnąć przez praskę a starte przecisnąć przez ścierkę nie wylewając wody ponieważ na dnie powstanie krochmal, po chwili zlać wodę a krochmal pozostawić
Połączyć w misce ziemniaki ze sobą i krochmal dodając poł szklanki mąki ziemniaczanej i wyrobić do połączenia się składników
Z przygotowanego ciasta ziemniaczanego nabrać dowolny kawałek, rozpłaszczyć go i nakładać farsz mięsny zawijać formując kartacza
Zagotować wodę soląc ją wkładać kartacze od zagotowania zmniejszyć ogień i na wolnym gotować przez 5 minut w międzyczasie usmażyć boczek z cebulą. Kartacze wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
Kartacze podawać z usmażonym boczkiem i cebulą lub kto jak woli. Szczegółowy opis znajduje się na blogu