Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 120
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 77
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 144
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 86
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 177
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 120
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 77
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 144
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 86
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 177
Składniki
1 kg ziemniaków ugotować,wystudzic i zemleć
resztę ziemniaków zetrzeć i odcisnąć z nadmiaru wody,surowe i ugotowane ziemniaki wymieszać ,dodac 3 łyzki mąki ziemniaczanej i krochmal powstały po odcisnięciu,dokładnie wymieszać
mięso zemleć dodac jajko,czosnek ,resztę przypraw i wymieszać
do duzego garnka wlac wodę ,dodac do niej kilka łyżek oleju,liście laurowe i ziele angielskie a także kostki bulionowe
zwilżonymi rękoma robić placki z ciasta ziemniaczanego wielkości dłoni,na to nakładac mięso zlepic i uformowac podłużne pyzy
wrzucac do gotującej wody
gotowac 45-60 minut
boczek usmażyc razem z cebulą i polewc nim kartacze
do kartaczy świetnie pasuje surówka z kapusty
potrawa dość pracochłonna ale raz na jakis czas mozna ja przygotować