Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1241
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5770
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8808
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18370
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1241
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5770
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8808
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18370
Składniki
1 kg ziemniaków ugotować,wystudzic i zemleć
resztę ziemniaków zetrzeć i odcisnąć z nadmiaru wody,surowe i ugotowane ziemniaki wymieszać ,dodac 3 łyzki mąki ziemniaczanej i krochmal powstały po odcisnięciu,dokładnie wymieszać
mięso zemleć dodac jajko,czosnek ,resztę przypraw i wymieszać
do duzego garnka wlac wodę ,dodac do niej kilka łyżek oleju,liście laurowe i ziele angielskie a także kostki bulionowe
zwilżonymi rękoma robić placki z ciasta ziemniaczanego wielkości dłoni,na to nakładac mięso zlepic i uformowac podłużne pyzy
wrzucac do gotującej wody
gotowac 45-60 minut
boczek usmażyc razem z cebulą i polewc nim kartacze
do kartaczy świetnie pasuje surówka z kapusty
potrawa dość pracochłonna ale raz na jakis czas mozna ja przygotować