Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 80
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2634
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1664
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 80
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2634
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1664
Składniki
1 kg ziemniaków ugotować,wystudzic i zemleć
resztę ziemniaków zetrzeć i odcisnąć z nadmiaru wody,surowe i ugotowane ziemniaki wymieszać ,dodac 3 łyzki mąki ziemniaczanej i krochmal powstały po odcisnięciu,dokładnie wymieszać
mięso zemleć dodac jajko,czosnek ,resztę przypraw i wymieszać
do duzego garnka wlac wodę ,dodac do niej kilka łyżek oleju,liście laurowe i ziele angielskie a także kostki bulionowe
zwilżonymi rękoma robić placki z ciasta ziemniaczanego wielkości dłoni,na to nakładac mięso zlepic i uformowac podłużne pyzy
wrzucac do gotującej wody
gotowac 45-60 minut
boczek usmażyc razem z cebulą i polewc nim kartacze
do kartaczy świetnie pasuje surówka z kapusty
potrawa dość pracochłonna ale raz na jakis czas mozna ja przygotować