Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolskie danie na wykwintny obiad.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17581
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5138
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 18554
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1884
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 499
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17581
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5138
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 18554
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1884
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 499
Składniki
Wykonanie: Surowe ziemniaki trzemy na tarce, a następnie przekładamy je do lnianego woreczka i odcedzamy. Zbitą masę mieszamy z surową kaszą i przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy na dłoni owalne placuszki i nakładamy pokrojoną wędlinę do środka.
Owijamy gotowe kartacze w kapustę i układamy do naczynia żaroodpornego.
Następnie kroimy cebulkę w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Polewamy omastą ułożone w naczyniu kartacze. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez 60 minut w temp 200 stopni.