Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolskie danie na wykwintny obiad.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 26543
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 214
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 452
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 26543
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 214
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 452
Składniki
Wykonanie: Surowe ziemniaki trzemy na tarce, a następnie przekładamy je do lnianego woreczka i odcedzamy. Zbitą masę mieszamy z surową kaszą i przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy na dłoni owalne placuszki i nakładamy pokrojoną wędlinę do środka.
Owijamy gotowe kartacze w kapustę i układamy do naczynia żaroodpornego.
Następnie kroimy cebulkę w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Polewamy omastą ułożone w naczyniu kartacze. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez 60 minut w temp 200 stopni.