Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolskie danie na wykwintny obiad.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19241
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13035
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1678
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232118
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19241
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13035
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1678
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232118
Składniki
Wykonanie: Surowe ziemniaki trzemy na tarce, a następnie przekładamy je do lnianego woreczka i odcedzamy. Zbitą masę mieszamy z surową kaszą i przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy na dłoni owalne placuszki i nakładamy pokrojoną wędlinę do środka.
Owijamy gotowe kartacze w kapustę i układamy do naczynia żaroodpornego.
Następnie kroimy cebulkę w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Polewamy omastą ułożone w naczyniu kartacze. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez 60 minut w temp 200 stopni.