Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolskie danie na wykwintny obiad.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 96
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 190
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 377
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 96
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 190
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 377
Składniki
Wykonanie: Surowe ziemniaki trzemy na tarce, a następnie przekładamy je do lnianego woreczka i odcedzamy. Zbitą masę mieszamy z surową kaszą i przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy na dłoni owalne placuszki i nakładamy pokrojoną wędlinę do środka.
Owijamy gotowe kartacze w kapustę i układamy do naczynia żaroodpornego.
Następnie kroimy cebulkę w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Polewamy omastą ułożone w naczyniu kartacze. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez 60 minut w temp 200 stopni.