Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1759
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8315
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 729
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253087
Polecam.
Odsłon: 1408
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1759
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8315
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 729
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253087
Polecam.
Odsłon: 1408
Składniki
30 dag ziemniaków obrać i ugotować, a resztę zetrzeć na tarce. Ugotowane ziemniaki wyjąć z wody i rozgnieść widelcem i połączyć ze startymi odciśniętymi ziemniakami, przyprawić do smaku solą, wymieszać z jajkiem oraz skrobią z odlanego i odstałego płynu. Cebulę obrać, pokroić drobno i przesmażyć na oleju, dodać mięso oraz przyprawy, przesmażyć razem, lekko przestudzić. nabierać po porcji ziemniaczanego ciasta na rękę, lekko go spłaszczyć i na środek nakładać porcje farszu mięsnego wzdłuż - formując wałeczki. Gotować ok 20-25 minut w osolonej wodzie. Podawać polane skwarkami ;-)