Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1606
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1036
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1606
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1036
Składniki
30 dag ziemniaków obrać i ugotować, a resztę zetrzeć na tarce. Ugotowane ziemniaki wyjąć z wody i rozgnieść widelcem i połączyć ze startymi odciśniętymi ziemniakami, przyprawić do smaku solą, wymieszać z jajkiem oraz skrobią z odlanego i odstałego płynu. Cebulę obrać, pokroić drobno i przesmażyć na oleju, dodać mięso oraz przyprawy, przesmażyć razem, lekko przestudzić. nabierać po porcji ziemniaczanego ciasta na rękę, lekko go spłaszczyć i na środek nakładać porcje farszu mięsnego wzdłuż - formując wałeczki. Gotować ok 20-25 minut w osolonej wodzie. Podawać polane skwarkami ;-)