Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kartoflanka z grzybami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Składniki
W osolonej wodzie ugotuj grzyby.
Na maśle zeszklij posiekaną cebulę, dodaj do niej pokrojone warzywa i po krótkim smażeniu zalej je wywarem.
Dołóż obrane i pokrojone ziemniaki, majeranek oraz przecedzony przez gazę wywar z grzybów.
Gotuj zupę do czasu, aż ziemniaki zrobią się miękkie. Wtedy przetrzyj ją przez sito lub zmiksuj blenderem.
Gotowy krem ponownie zagotuj i zabiel śmietaną. Podawaj z miękkimi grzyb kami i grzankami.
Czas: 40 min. 1 porcja = 260 kcalŹródło: Kurier TV