Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
IDEALNE JAKO OBIAD ,ALBO DODATEK DO OBIADU.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Składniki
UMYJ I PRZEKRÓJ ZIEMNIAKI NA PÓŁ. WYPŁUCZ ZIEMNIAKI W ZIMNEJ WODZIE. GOTUJ DO MOMENTU JAK BĘDĄ TROCHE WIĘCEJ NIŻ DO POŁOWY MIĘKKIE. PODSMAŻ MIĘSO NA ODROBINIE OLEJU AŻ STANIE SIE BIAŁE W CZASIE PIECZENIA DODAJ NIE ZA DUŻO ZIÓŁ PROWANSALSKICH ORAZ PRZYPRAWY DO GYROSA.
WYJMIJ ZIEMNIAKI NA BLACHE Z PIEKARNIKA WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA. NOŻEM WYTNIJ ŚRODEK ZIEMNIAKÓW. DO MISKI DODAJ MIĘSO ORAZ WYDRĄŻONE ZIEMNIAKI. DO FARSZU DODAJ PAPRYKĘ SŁODKĄ. NA KONIEC UBIJ FARSZ UBIJACZKĄ DO ZIEMNIAKÓW. WSTAW ZIEMNIAKI DO PIEKARNIKA ROZGRZANEGO NA 200 STOPNI PIECZ DO MIĘKKOŚCI.