Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie, nie tylko fajne, bo jest szybkie i proste…jest pełne smaków i aromatów. Rewelacyjnie smakuje na ciepło, świetnie nadaje się też na drugie śniadanie do pracy, pełniąc rolę sałatki. Kilka chwil i gotowe.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3499
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 504
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 321
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7145
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 424
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3499
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 504
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 321
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7145
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 424
Składniki
Kaszę gotujemy 1-2 min krócej niż w przepisie na opakowaniu. Odcedzamy. Fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Paprykę kroimy w piórka. Kurczaka kroimy w kostkę, smażymy 5-6 min na rozgrzanym oleju z dodatkiem sosu sojowego i pasty curry, pod koniec dodajemy sos ostrygowy. Do kurczaka dodajemy kaszę, fasolę, kukurydzę, paprykę i smażymy kilka minut, często mieszając. Na koniec całość wzbogacamy posiekaną natką pietruszki, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.