Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska zapiekanka z kaszy bulgur i warzyw.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22168
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 54
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 88
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 224
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22168
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 54
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 88
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 224
Składniki
Bakłażany pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm, oprószyć je solą z obydwu stron i odstawić na około 30 minut.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
Z pora odciąć białą końcówkę i usunąć twarde wierzchnie liście, przekroić go wzdłuż na pół i dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić na półplasterki o grubości około 1 cm.
Marchewkę obrać, umyć i pokroić w plastry.
Olej rozgrzać w rondlu, dodać marchewkę oraz por i dusić pod przykryciem przez około 3 minuty.
Pomidora umyć, pokroić w kostkę, dodać do pora i marchewki i nadal dusić pod przykryciem.
Bakłażany opłukać z soli, osuszyć, pokroić w kostkę i dodać do warzyw.
Całość dusić przez około 10 minut.
Warzywa wymieszać z kaszą, przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury około 180 stopni Celsjusza.