Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska zapiekanka z kaszy bulgur i warzyw.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7893
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3127
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7893
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3127
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Bakłażany pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm, oprószyć je solą z obydwu stron i odstawić na około 30 minut.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
Z pora odciąć białą końcówkę i usunąć twarde wierzchnie liście, przekroić go wzdłuż na pół i dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić na półplasterki o grubości około 1 cm.
Marchewkę obrać, umyć i pokroić w plastry.
Olej rozgrzać w rondlu, dodać marchewkę oraz por i dusić pod przykryciem przez około 3 minuty.
Pomidora umyć, pokroić w kostkę, dodać do pora i marchewki i nadal dusić pod przykryciem.
Bakłażany opłukać z soli, osuszyć, pokroić w kostkę i dodać do warzyw.
Całość dusić przez około 10 minut.
Warzywa wymieszać z kaszą, przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury około 180 stopni Celsjusza.