Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska zapiekanka z kaszy bulgur i warzyw.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 116
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 838
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 116
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 838
Składniki
Bakłażany pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm, oprószyć je solą z obydwu stron i odstawić na około 30 minut.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
Z pora odciąć białą końcówkę i usunąć twarde wierzchnie liście, przekroić go wzdłuż na pół i dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić na półplasterki o grubości około 1 cm.
Marchewkę obrać, umyć i pokroić w plastry.
Olej rozgrzać w rondlu, dodać marchewkę oraz por i dusić pod przykryciem przez około 3 minuty.
Pomidora umyć, pokroić w kostkę, dodać do pora i marchewki i nadal dusić pod przykryciem.
Bakłażany opłukać z soli, osuszyć, pokroić w kostkę i dodać do warzyw.
Całość dusić przez około 10 minut.
Warzywa wymieszać z kaszą, przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury około 180 stopni Celsjusza.