Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesli ktos nie lubi kaszy, moze da sie przekonac :-) Pyszne, szybkie danie!
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 571
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 571
Składniki
W osolonej wodzie nastawiamy kasze do gotowania. Trzeba bedzie uwazac, aby nie byla za miekka, od momentu wrzenia wody gotujemy max 15 minut, odcedzamy natychiast i odparowujemy. Na duzej patelni smazymy sloninke pokrojona w spora kostke oraz boczek pokrojony w paski. Jak mieso sie odrobine wysmazy, dodajemy czosnek pokrojony w plasterki i cebulke pokrojona w piorka. Doprawiamy nieco Kucharkiem i ciagle mieszajac odczekujemy, az cebula sie zeszkli. Na koncu dodajemy papryczke peperoni, drobno pokrojona i smazymy jeszcze tylko minutke. Patelnie zestawiamy z ognia. Na drugiej, malej patelni smazymy na masle, a wlasciwie w pierwszej fazie - dusimy - boczniaki takze z dodatkiem tylko przyprawy warzywnej. Patelnie przykrywamy pokrywka, czasami mieszamy. Odparowana kasze wysypujemy na patelnie ze slonina i cebula, doprawiamy solidna porcja pieprzu (ja doprawiam dodatkowo jeszcze na talerzu) i dodatkowo podsmazamy. I gotowe!! Pyszny bylby do tego kiszony ogorek, ale ja o nim zapomnialam :-)