Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie to miał być makaron z boczkiem i serem. Niestety po powrocie z pracy nie byłem w stanie dokonać wyboru makaronu...za duży asortyment. Z kaszą było znacznie łatwiej, choć nie ukrywam, że też spory rozrzut był do dyspozycji. Danie proste, jednak nie prostackie. Smaki idealnie dobrane. Danie syte i co najważniejsze, szybkie w wykonaniu. Ową strawę polecam, Arek Gie
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35598
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1176
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5937
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35598
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1176
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5937
Składniki
Kaszę gotujemy w osolonym wrzątku (około 12 minut). Odcedzamy. W wysokiej patelni rozgrzewamy smalec, dodajemy pokrojony w paski boczek,smażymy do zrumienienia. Wrzucamy posiekaną cebulę, smażymy do zeszklenia.
Dodajemy kaszę i pokruszony ser. Smażymy przez 5-7 minut, cały czas mieszając, aż wszystkie składniki się połączą, a ser zacznie się topić. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.