Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe,sycące danie,które może zastąpić obiad,wczesną kolację lub być podane jako dodatek.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 161
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 161
Składniki
Brokuły umyć i podzielić na mniejsze cząstki. Kaszę gryczaną przepłukać,zalać wodą (trochę ponad poziom kaszy) i zacząć gotować. Pomidory pokroić w mniejsze kawałki. Gdy kasza trochę zmięknie dodać brokuły,wymieszać i gotować na małym ogniu co jakiś czas mieszając.Dodać również pomidory i trochę oleju którym były zalane.Gotować tylko tak długo by nie rozgotować brokułów (brokuły szybko stają się miękkie). Dodać pestki dyni i przyprawy,wymieszać,przykryć garnek jeszcze na parę chwil i gotowe :)