Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza gryczana z brokułami

Kasza gryczana z brokułami

Autor:

Przepisów i artykułów: 311 Ocena: 5623

Dodano:

Odsłon: 5589

Zdrowe,sycące danie,które może zastąpić obiad,wczesną kolację lub być podane jako dodatek.

Składniki

  • Kasza gryczana ok 200 g
  • Brokuł ok 500 g
  • Suszone pomidory w oleju ok 10 szt
  • Pestki dyni ok 3 łyżki
  • Oregano suszone do smaku
  • chili do smaku
  • sól do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brokuły umyć i podzielić na mniejsze cząstki.

    Kaszę gryczaną przepłukać,zalać wodą (trochę ponad poziom kaszy) i zacząć gotować.

    Pomidory pokroić w mniejsze kawałki.

    Gdy kasza trochę zmięknie dodać brokuły,wymieszać i gotować na małym ogniu co jakiś czas mieszając.Dodać również pomidory i trochę oleju którym były zalane.Gotować tylko tak długo by nie rozgotować brokułów (brokuły szybko stają się miękkie).
    Dodać pestki dyni i przyprawy,wymieszać,przykryć garnek jeszcze na parę chwil i gotowe :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń