Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza gryczana z pieczarkami i słodką kapustą.

Kasza gryczana z pieczarkami i słodką kapustą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18084

Dodano:

Odsłon: 6685

Kasza gryczana jest bardzo zdrowa,w połączeniu z pieczarkami i kapustą wyszło pyszne danie:)

Składniki

  • 200g kaszy gryczanej
  • 1/4 główki słodkiej kapusty
  • 400g pieczarek
  • 2 cebule
  • tłuszcz do smażenia
  • pieprz,sól oraz suszony lubczyk
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kasza gryczana z pieczarkami i słodką kapustą.

Przygotowanie

  1. Cebule pokrojone w kostkę zeszklić,dodać drobno poszatkowaną kapustę i smażyć do miękkości kapusty.

    Dodać pokrojone pieczarki,dodać tłuszcz do smażenia jeśli jest potrzeba.

    Podlać szklanką bulionu,dusić 30min.Kapusta ma być miękka i zeszklona.
    Doprawić do smaku pieprzem,solą i lubczykiem.

    Ugotowaną kaszę dodać do kapusty z pieczarkami.
    Wymieszać dokłanie,doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba.

    Podawać solo lub z mięsem.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń