Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ugotowany z wieprzowej łopatki z dodatkiem pokrojonych w kostkę warzyw oraz suszonych warzyw. Sos podajemy z parzoną kaszą gryczaną i marynowanym ogórkiem.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1377
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4273
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1377
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4273
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem, dokładnie mieszamy. Nagrzewamy większą patelnię razem z olejem i przekładamy mięso na gorącą patelnię. Smażymy do lekkiego zarumienienia się mięsa. W między czasie kroimy cebulę w ćwierć plastry, paprykę w kostkę, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem. Gdy mięso będzie zarumienione dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę i dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw i mięsa. Podczas duszenia mięsa z warzywami przygotowujemy warzywny bulion. Zagotowujemy 2 litry wody z domową pastą rosołową, pokrojoną w kostkę marchwią, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem w ziarenkach i suszonymi warzywami. Gotujący się bulion doprawiamy suchymi przyprawami i dodajemy ciemny sos sojowy. Jak na patelni mięso i warzywa będą miękkie to przekładamy zawartość patelni do gotującego się bulionu, mieszamy i gotujemy około10 minut. Całość zagęszczamy mąką pszenną i chwilę jeszcze gotujemy.
Ugotowany sos podajemy na gorąco z kaszą gryczaną i marynowanym ogórkiem. Smacznego !!!