Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ugotowany z wieprzowej łopatki z dodatkiem pokrojonych w kostkę warzyw oraz suszonych warzyw. Sos podajemy z parzoną kaszą gryczaną i marynowanym ogórkiem.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84967
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2273
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9829
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3617
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6932
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84967
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2273
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9829
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3617
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6932
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem, dokładnie mieszamy. Nagrzewamy większą patelnię razem z olejem i przekładamy mięso na gorącą patelnię. Smażymy do lekkiego zarumienienia się mięsa. W między czasie kroimy cebulę w ćwierć plastry, paprykę w kostkę, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem. Gdy mięso będzie zarumienione dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę i dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw i mięsa. Podczas duszenia mięsa z warzywami przygotowujemy warzywny bulion. Zagotowujemy 2 litry wody z domową pastą rosołową, pokrojoną w kostkę marchwią, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem w ziarenkach i suszonymi warzywami. Gotujący się bulion doprawiamy suchymi przyprawami i dodajemy ciemny sos sojowy. Jak na patelni mięso i warzywa będą miękkie to przekładamy zawartość patelni do gotującego się bulionu, mieszamy i gotujemy około10 minut. Całość zagęszczamy mąką pszenną i chwilę jeszcze gotujemy.
Ugotowany sos podajemy na gorąco z kaszą gryczaną i marynowanym ogórkiem. Smacznego !!!