Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ugotowany z wieprzowej łopatki z dodatkiem pokrojonych w kostkę warzyw oraz suszonych warzyw. Sos podajemy z parzoną kaszą gryczaną i marynowanym ogórkiem.
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 241
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4573
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2672
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4755
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102241
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 241
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4573
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2672
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4755
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102241
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem, dokładnie mieszamy. Nagrzewamy większą patelnię razem z olejem i przekładamy mięso na gorącą patelnię. Smażymy do lekkiego zarumienienia się mięsa. W między czasie kroimy cebulę w ćwierć plastry, paprykę w kostkę, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem. Gdy mięso będzie zarumienione dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę i dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw i mięsa. Podczas duszenia mięsa z warzywami przygotowujemy warzywny bulion. Zagotowujemy 2 litry wody z domową pastą rosołową, pokrojoną w kostkę marchwią, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem w ziarenkach i suszonymi warzywami. Gotujący się bulion doprawiamy suchymi przyprawami i dodajemy ciemny sos sojowy. Jak na patelni mięso i warzywa będą miękkie to przekładamy zawartość patelni do gotującego się bulionu, mieszamy i gotujemy około10 minut. Całość zagęszczamy mąką pszenną i chwilę jeszcze gotujemy.
Ugotowany sos podajemy na gorąco z kaszą gryczaną i marynowanym ogórkiem. Smacznego !!!