Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy przepis jest prosty i szybki, potrawa jest aromatyczna, sycąca, smaczna i świetnie się wpisuje w naszą dietę zimową. Polecam!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 191
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 168
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 191
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 168
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, podsmażamy. Dodajemy przepłukaną kaszę i zalewamy wodą. Gotujemy ok. 10 minut. Dodajemy pokrojone pieczarki oraz paprykę, dusimy do miękkości kaszy i warzyw. Po odparowaniu wody dodajemy koncentrat i przyprawy (oregano, pieprz, sól). Na koniec dodajemy tuńczyka i oliwki. Mieszamy. Posypujemy natką pietruszki. Gotowe