Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza jaglana w sosie pomidorowo-tuńczykowym

Kasza jaglana w sosie pomidorowo-tuńczykowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 181

Dodano:

Odsłon: 199

Dzisiejszy przepis jest prosty i szybki, potrawa jest aromatyczna, sycąca, smaczna i świetnie się wpisuje w naszą dietę zimową. Polecam!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kasza jaglana w sosie pomidorowo-tuńczykowym

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, podsmażamy. Dodajemy przepłukaną kaszę i zalewamy wodą. Gotujemy ok. 10 minut. Dodajemy pokrojone pieczarki oraz paprykę, dusimy do miękkości kaszy i warzyw. Po odparowaniu wody dodajemy koncentrat i przyprawy (oregano, pieprz, sól). Na koniec dodajemy tuńczyka i oliwki. Mieszamy. Posypujemy natką pietruszki. Gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń