Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię to danie, jest lekkie i kremowe
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
1. kaszę zalać gorącą wodą, odcedzić, przepłukać zimną, znów gorącą i zimną (żeby pozbyć się goryczki), zalać gorącą wodą, wody musi być trochę ponad warstwę kaszy, dodać ziarenka smaku, gotować na małym ogniu, w razie potrzeby dodać gorącej wody, 2. cebule i czosnek posiekać, poddusić na oleju, dodać szpinak, dusić do odparowania wody, dodać pokrojona w plastry cukinię, chwilę dusić razem, gdy kasza będzie na pół miękka, dodać warzywa, doprawić solą, dodać serek, chwile jeszcze pogotować, smacznego