Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odżywcze i smaczne danie :)
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Kaszę sparzyć, osączyć. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski.
Umytą cukinię pokroić w ćwierć plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Na patelni rozgrzać część oleju.
Najpierw podsmażyć samą cebulę. Gdy będzie złota, wsypać kaszę i chwilę smażyć razem. Przełożyć do rondla. Zalać 2 szklankami wody. Posolić i wstawić na 25 min do gorącego piekarnika.
Na pozostałym oleju podsmażyć posiekany czosnek. Dodać cukinię i paprykę. Dusić aż warzywa staną się miękkie, ale jędrne. Doprawić sosem sojowym, rozmarynem, solą i pieprzem.
Podawać z kaszą.