Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odżywcze i smaczne danie :)
Przepis dnia
Kasza jaglana jest nazywana bombą witaminową, bo zawiera witaminy z grupy B,...
Odsłon: 20239
Kiedyś nazywana jagłami, trochę zapomniana, obecnie wraca do łask. Powinniśmy...
Odsłon: 14570
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 879
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 73
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 879
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 73
Składniki
Kaszę sparzyć, osączyć. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski.
Umytą cukinię pokroić w ćwierć plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Na patelni rozgrzać część oleju.
Najpierw podsmażyć samą cebulę. Gdy będzie złota, wsypać kaszę i chwilę smażyć razem. Przełożyć do rondla. Zalać 2 szklankami wody. Posolić i wstawić na 25 min do gorącego piekarnika.
Na pozostałym oleju podsmażyć posiekany czosnek. Dodać cukinię i paprykę. Dusić aż warzywa staną się miękkie, ale jędrne. Doprawić sosem sojowym, rozmarynem, solą i pieprzem.
Podawać z kaszą.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Knedle z truskawkami
Dania główne
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Dania główne
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Knedle z truskawkami
Powrót do smaku dzieciństwa! Rewelacyjne w smaku knedle z soczystymi truskawk...
Odsłon: 3379
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale...
Odsłon: 41