Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, sycący obiadek
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1081
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5640
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18091
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1081
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5640
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18091
Składniki
kaszę spłukuję, wsypuję do prodiża, podlewam zimną wodą, tak aby była przykryta, solę, dodaję 2 łyżki smalcu i wypiekam
fileta kroję na małe kawałki
w szklanej misce przygotowuję marynatę: oliwę z przyprawą do gyrosa
wkładam pokrojone mięso do marynaty i wstawiam do lodówki
płuczę pieczarki, kroję na małe kawałki (ćwiartki, plasterki - w zależności od wielkości pieczarek)
cebulę kroję w kostkę
rozgrzewam olej na patelni, przekładam pieczarki i cebulę i duszę, do momentu odparowania wody z pieczarek, dodaję sól, pieprz oraz słodką paprykę
wyjmuję schłodzone mięso i przekładam na patelnię, podlewam trochę wodą i dusze do miękkości
dodaję pieczarki z cebulą i śmietanę do sosu, doprowadzam do wrzenia i gotuję przez chwilę
ogórki obieram, kroję w plasterki
szczypiorek kroję na drobno
sos do mizerii: jogurt, majonez i chrzan mieszam dodaję sól, pieprz i cukier
gotowy sos wlewam do ogórków i szczypiorku i mieszam
gotowe