Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, sycący obiadek
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
kaszę spłukuję, wsypuję do prodiża, podlewam zimną wodą, tak aby była przykryta, solę, dodaję 2 łyżki smalcu i wypiekam
fileta kroję na małe kawałki
w szklanej misce przygotowuję marynatę: oliwę z przyprawą do gyrosa
wkładam pokrojone mięso do marynaty i wstawiam do lodówki
płuczę pieczarki, kroję na małe kawałki (ćwiartki, plasterki - w zależności od wielkości pieczarek)
cebulę kroję w kostkę
rozgrzewam olej na patelni, przekładam pieczarki i cebulę i duszę, do momentu odparowania wody z pieczarek, dodaję sól, pieprz oraz słodką paprykę
wyjmuję schłodzone mięso i przekładam na patelnię, podlewam trochę wodą i dusze do miękkości
dodaję pieczarki z cebulą i śmietanę do sosu, doprowadzam do wrzenia i gotuję przez chwilę
ogórki obieram, kroję w plasterki
szczypiorek kroję na drobno
sos do mizerii: jogurt, majonez i chrzan mieszam dodaję sól, pieprz i cukier
gotowy sos wlewam do ogórków i szczypiorku i mieszam
gotowe