Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, sycący obiadek
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8564
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 859
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 901
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 113
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8564
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 859
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 901
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 113
Składniki
kaszę spłukuję, wsypuję do prodiża, podlewam zimną wodą, tak aby była przykryta, solę, dodaję 2 łyżki smalcu i wypiekam
fileta kroję na małe kawałki
w szklanej misce przygotowuję marynatę: oliwę z przyprawą do gyrosa
wkładam pokrojone mięso do marynaty i wstawiam do lodówki
płuczę pieczarki, kroję na małe kawałki (ćwiartki, plasterki - w zależności od wielkości pieczarek)
cebulę kroję w kostkę
rozgrzewam olej na patelni, przekładam pieczarki i cebulę i duszę, do momentu odparowania wody z pieczarek, dodaję sól, pieprz oraz słodką paprykę
wyjmuję schłodzone mięso i przekładam na patelnię, podlewam trochę wodą i dusze do miękkości
dodaję pieczarki z cebulą i śmietanę do sosu, doprowadzam do wrzenia i gotuję przez chwilę
ogórki obieram, kroję w plasterki
szczypiorek kroję na drobno
sos do mizerii: jogurt, majonez i chrzan mieszam dodaję sól, pieprz i cukier
gotowy sos wlewam do ogórków i szczypiorku i mieszam
gotowe