Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla lubiących parzone kasze, oraz ostre papryki.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38565
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38565
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Kasze moczymy w miseczce.
Zagotowujemy 4 szklanki wody z pastą rosołową, przecierem z papryczek, solą, pieprzem ziołowym i majerankiem.
Dodajemy wypłukaną kaszę, cały czas mieszamy.
Gotujemy do momentu kiedy kasza zacznie już gęstnieć. Zakańczamy gotowanie, przykrywamy garnczek pokrywką i czekamy 30 minut aż kasza dojdzie.
Po 30 minutach kasza musi nam ładnie zgęstnieć pod warunkiem że na 2 szklanki wody damy 1 szklankę kaszy.
Do tak gęstej kaszy dodajemy usmażone kawałki boczku z cebulą i wytopionym tłuszczem.
Mieszamy.
Wykładamy na talerz lub do miseczki i zajadamy razem z ogórkiem marynowanym i papryczkami czereśniowymi. Pycha. Smacznego!!!