Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla lubiących parzone kasze, oraz ostre papryki.
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 308
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 125
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20541
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 308
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 125
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20541
Składniki
Kasze moczymy w miseczce.
Zagotowujemy 4 szklanki wody z pastą rosołową, przecierem z papryczek, solą, pieprzem ziołowym i majerankiem.
Dodajemy wypłukaną kaszę, cały czas mieszamy.
Gotujemy do momentu kiedy kasza zacznie już gęstnieć. Zakańczamy gotowanie, przykrywamy garnczek pokrywką i czekamy 30 minut aż kasza dojdzie.
Po 30 minutach kasza musi nam ładnie zgęstnieć pod warunkiem że na 2 szklanki wody damy 1 szklankę kaszy.
Do tak gęstej kaszy dodajemy usmażone kawałki boczku z cebulą i wytopionym tłuszczem.
Mieszamy.
Wykładamy na talerz lub do miseczki i zajadamy razem z ogórkiem marynowanym i papryczkami czereśniowymi. Pycha. Smacznego!!!