Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla lubiących parzone kasze, oraz ostre papryki.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 375
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 85
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 242
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 306
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 375
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 85
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 242
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 306
Składniki
Kasze moczymy w miseczce.
Zagotowujemy 4 szklanki wody z pastą rosołową, przecierem z papryczek, solą, pieprzem ziołowym i majerankiem.
Dodajemy wypłukaną kaszę, cały czas mieszamy.
Gotujemy do momentu kiedy kasza zacznie już gęstnieć. Zakańczamy gotowanie, przykrywamy garnczek pokrywką i czekamy 30 minut aż kasza dojdzie.
Po 30 minutach kasza musi nam ładnie zgęstnieć pod warunkiem że na 2 szklanki wody damy 1 szklankę kaszy.
Do tak gęstej kaszy dodajemy usmażone kawałki boczku z cebulą i wytopionym tłuszczem.
Mieszamy.
Wykładamy na talerz lub do miseczki i zajadamy razem z ogórkiem marynowanym i papryczkami czereśniowymi. Pycha. Smacznego!!!