Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kasza pęczak z kurczakiem i pieczarkami
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 812
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 95
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 52
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 812
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 95
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 52
Składniki
Cebule posiekać i podsmażyć chwilę na 2 łyżkach masła, następnie wsypać kaszę, wymieszać i podsmażać razem ok 2 min. Po tym czasie wlewać stopniowo (po niepełnej szklance) gorący bulion, gotować na niewielkim ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn. Postępować tak do wyczerpania bulionu. W międzyczasie przygotować pieczarki i kurczaka. Kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić curry i usmażyć na oleju. Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na 1 łyżce masła. Do uduszonej kaszy dodać pieczarki wraz z sokiem jaki puściły oraz kurczaka, doprawić solą, pieprzem, lubczykiem, wymieszać podgotować jeszcze chwilę razem i gotowe.