Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza pęczak z soczewicą

Kasza pęczak z soczewicą

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 1430

kolejny przepis na pyszne, bezmięsne danie, może być daniem samym w sobie lub dodatkiem do drugiego dania

Składniki

  • kasza pęczak 1 szkl
  • marchewka 1 szt
  • seler kawałek
  • papryka kawałek
  • pieczarki 4-5 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 zabki
  • pomidor
  • olej
  • soczewica 1/2 puszki
  • sól, pieprz, sos sojowy, tymianek
  • natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. warzywa pokroić w kostkę, rozgrzać olej, poddusić pokrojona cebulę i czosnek, dodać pozostałe warzywa, podsmażyć przez chwilę, dodać sól, sos sojowy, wsypać kaszę, podlać wodą, dusić do miękkości, na koniec dodać odsączona soczewicę, zagotować, doprawić tymiankiem i pieprzem, posypać natką,
    danie powinno być raczej sypkie,





    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń