Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste ,syte ,pyszne i szybkie w przygotowaniu.Przepis znaleziony w sieci i zmodyfikowany.
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 468
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4205
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 2345
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, z dodatkiem kurczaka, sera, ogórka i pa...
Odsłon: 4546
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 38
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 468
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4205
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 2345
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, z dodatkiem kurczaka, sera, ogórka i pa...
Odsłon: 4546
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 38
Składniki
Robimy marynatę z oleju,przeciśniętego czosnku,soli,pieprzu,papryki słodkiej,curry. Wsadzamy do niej kurczaka na kilka godzin lub na całą noc.
Kaszę wsypujemy do sporej brytfanny lub dużego,niskiego garnka. Do kaszy dodajemy surowe warzywa pokrojone w niezbyt drobną kostkę,mieszamy.Zalewamy wszystko bulionem do którego uprzednio przeciskamy dwa ząbki czosnku (bulionu musi być tyle aby sięgał mniej więcej 1-2 cm nad poziom kaszy).
Następnie,na kaszy z bulionem układamy naszego kurczaka.Przykrywamy pokrywką i pieczemy ok. 80 minut w temperaturze 190 stopni z termoobiegiem. Ok.15 minut przed końcem pieczenia odkrywamy pokrywkę i zmniejszamy trochę temperaturę aby kurczak ładnie się zrumienił SMACZNEGO!