Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste ,syte ,pyszne i szybkie w przygotowaniu.Przepis znaleziony w sieci i zmodyfikowany.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
Robimy marynatę z oleju,przeciśniętego czosnku,soli,pieprzu,papryki słodkiej,curry. Wsadzamy do niej kurczaka na kilka godzin lub na całą noc.
Kaszę wsypujemy do sporej brytfanny lub dużego,niskiego garnka. Do kaszy dodajemy surowe warzywa pokrojone w niezbyt drobną kostkę,mieszamy.Zalewamy wszystko bulionem do którego uprzednio przeciskamy dwa ząbki czosnku (bulionu musi być tyle aby sięgał mniej więcej 1-2 cm nad poziom kaszy).
Następnie,na kaszy z bulionem układamy naszego kurczaka.Przykrywamy pokrywką i pieczemy ok. 80 minut w temperaturze 190 stopni z termoobiegiem. Ok.15 minut przed końcem pieczenia odkrywamy pokrywkę i zmniejszamy trochę temperaturę aby kurczak ładnie się zrumienił SMACZNEGO!