Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybki, smaczny i sycący obiad, który przygotujesz w 20 minut.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 845
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 845
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Składniki
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pieczarki obierz, pokrój i opłucz. Fileta opłucz, osusz pokrój w kostkę i posyp przyprawą do kurczaka. Cebulę obierz pokrój w paski a pietruszkę posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę, chwilę podsmaż, następnie kurczaka i pieczarki, całość wymieszaj i smaż około piętnastu minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec zagęść mąką wymieszaną ze śmietaną. Posyp natką pietruszki.
Ugotowaną kaszę polej przygotowanym sosem . Możesz również kaszę wymieszać z sosem. Polecam.