Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybki, smaczny i sycący obiad, który przygotujesz w 20 minut.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 233
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 233
Składniki
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pieczarki obierz, pokrój i opłucz. Fileta opłucz, osusz pokrój w kostkę i posyp przyprawą do kurczaka. Cebulę obierz pokrój w paski a pietruszkę posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę, chwilę podsmaż, następnie kurczaka i pieczarki, całość wymieszaj i smaż około piętnastu minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec zagęść mąką wymieszaną ze śmietaną. Posyp natką pietruszki.
Ugotowaną kaszę polej przygotowanym sosem . Możesz również kaszę wymieszać z sosem. Polecam.