Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie zajmuje tylko chwilę a później możemy cieszyć się smacznym daniem.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1027
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1027
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Składniki
. Mięso myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Kroimy na kawałki i przekładamy do miski. Dodajemy przyprawy. Po połowie łyżeczki soli, pieprzu oraz papryki słodkiej wędzonej oraz 2 łyżeczki ziół prowansalskich. Całość mieszamy i odstawiamy na bok.
Do naczynia żaroodpornego (u mnie 5.8 litra) przesypujemy raz wypłukaną kaszę i rozprowadzamy. Kroimy w kostkę warzywa: cebulę, marchew, ogórki, paprykę, pieczarki, natkę pietruszki siekamy a ząbki czosnku zgniatamy. Dodajemy na wysypaną kaszę w naczyniu.
Na warzywach kładziemy przyprawione mięso i zabieramy się za sos. Sos składa się z wody, przecieru i śmietany do których dodajemy przyprawy: 2 łyżeczki ziół prowansalskich, ½ łyżeczki soli i ½ łyżeczki papryki słodkiej wędzonej. Całość dokładnie mieszamy i równomiernie polewamy warzywa i mięso w naczyniu.
Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200° C i pieczemy przez 1 godzinę. Po upływie 1 godziny wyciągamy odkrywamy i czekamy około 5 minut aż danie nam lekko odparuje.