Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 560
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 136
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 178
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 560
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 136
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 178
Składniki
Umyte warzywa, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kapustę poszatkować, cebulę pokroić w kostkę. W głębokim rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, po czym porcjami dodawać pozostałe warzywa. Smażyć ok 3 minut na sporym ogniu. Następnie wsypać opłukaną kaszę, wlać 3 szkl. wody, posolić, popieprzyć, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok 20 minut od czasu do czasu mieszając. Miękką kaszę wymieszać z serem pokrojonym w kostkę. Smacznego