Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 27
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20393
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 365
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 27
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20393
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 365
Składniki
Umyte warzywa, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kapustę poszatkować, cebulę pokroić w kostkę. W głębokim rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, po czym porcjami dodawać pozostałe warzywa. Smażyć ok 3 minut na sporym ogniu. Następnie wsypać opłukaną kaszę, wlać 3 szkl. wody, posolić, popieprzyć, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok 20 minut od czasu do czasu mieszając. Miękką kaszę wymieszać z serem pokrojonym w kostkę. Smacznego