Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawie tradycyjne mielone ale z kaszą gryczaną. Prawie gołąbki ale bez kapusty. Smaczne zarówno na ciepło jak i zimno.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231929
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231929
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy, wysypujemy z woreczka i studzimy. Do miseczki wsypujemy bułkę tartą, zalewamy letnim mlekiem i odstawiamy na 10-15 min - powinna powstać gesta papka. Do bułki tartej dodajemy mięso mielone, wystudzoną kaszę, drobno posiekaną cebulę /- żeby była delikatniejsza możemy przelać ją na sicie wrzątkiem/, wbijamy jajka i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrabiamy.
Na patelni rozgrzewamy smalec /lub inny tłuszcz/. Z masy mięsnej formujemy mielone i obsmażamy na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z sałatką, surówką z ziemniakami lub jako dodatek do kanapek.