Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w przygotowaniu i na pewno zaskoczy swoim smakiem domowników.
patelnia, nóż, ręcznik papierowy,
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24486
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 434
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 418
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24486
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 434
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 418
Składniki
Jabłka dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w plastry około 1 cm. Plastry obsmażyć na rozgrzanej połowie masła, oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem. Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić w kawałki i obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli. Podsmażone talarki cebuli ułożyć na talerzu a na nich kaszankę. Obłożyć podsmażonymi jabłkami ,nie mieszając podgrzać chwilę pod przykryciem. Podawać z pieczywem. Rada; Majeranek przed podaniem rozetrzeć w dłoniach aby wydobyć bardziej wyrazisty aromat.