Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w przygotowaniu i na pewno zaskoczy swoim smakiem domowników.
patelnia, nóż, ręcznik papierowy,
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666300
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 108
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 582
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5764
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 985
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666300
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 108
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 582
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5764
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 985
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Jabłka dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w plastry około 1 cm. Plastry obsmażyć na rozgrzanej połowie masła, oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem. Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić w kawałki i obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli. Podsmażone talarki cebuli ułożyć na talerzu a na nich kaszankę. Obłożyć podsmażonymi jabłkami ,nie mieszając podgrzać chwilę pod przykryciem. Podawać z pieczywem. Rada; Majeranek przed podaniem rozetrzeć w dłoniach aby wydobyć bardziej wyrazisty aromat.