Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w przygotowaniu i na pewno zaskoczy swoim smakiem domowników.
patelnia, nóż, ręcznik papierowy,
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29329
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2218
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29329
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2218
Składniki
Jabłka dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w plastry około 1 cm. Plastry obsmażyć na rozgrzanej połowie masła, oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem. Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić w kawałki i obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli. Podsmażone talarki cebuli ułożyć na talerzu a na nich kaszankę. Obłożyć podsmażonymi jabłkami ,nie mieszając podgrzać chwilę pod przykryciem. Podawać z pieczywem. Rada; Majeranek przed podaniem rozetrzeć w dłoniach aby wydobyć bardziej wyrazisty aromat.