Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1710
Dodano: 12.05.2011
Odsłon: 3905
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
► Wątróbkę drobiową umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, drobno pokroić i obsmażyć na oleju / Odstawić /. ► Na uzywanej już patelni roztopić boczek węndzony dodająć pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, pokrojone w plastry pieczarki i kaszankę, wszystko smażymy jeszcze przez kilka minut. ► Wątróbkę łączymy z kaszanką doprawiamy pieprzem, solą i smażymy jeszcze kilka minut aż całość nabierze pięknego koloru. Pod konieć smażenia dodać pokrojony szczypiorek.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

madzik601 26 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
dlaczego dziwne zestawienie? dla mnie super! dobra kaszanka ma w sobie spore kawałki wątróbki, świetny pomysł, na pewno wypróbuję :-)21 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 25 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Lubimy i wątróbki, i kaszankę, więc dodajemy do ulubionych. Przepis wart wypróbowania.21 Kto głosował? | Odpowiedz