Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu kaszotto z niewielką ilością składników, idealnie nadające się na bardzo dobry w smaku obiad.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Składniki
Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie w garnku i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Grzyby pokroić w kostkę i dodać do cebuli z czosnkiem – dusić przez 15 minut.
W wodzie rozpuścić kostkę grzybową i warzywną.
Do cebuli z grzybami dodać surową kaszę pęczak i zalać przygotowanym bulionem. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić do momentu aż kasza będzie miękka.
Przed podaniem posypać koperkiem.
WSKAZÓWKI - Pamiętajmy aby gotować kaszotto na małym ogniu i mieszać co jakiś czas aby się nie przypaliło, ewentualnie dolać niewielką ilość wody, jeśli się przypala.