Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W całej Polsce mamy aktualnie wysyp grzybów, dlatego też postanowiłam wykorzystać je w kuchni. Mój wybór padł na rydze. Słodkie i jędrne rydze w połączeniu z delikatną kaszą jaglaną, słodką cebulą i świeżością natki pietruszki stanowi niesamowicie smakowite połączenie. Idealne danie na jesienny obiad.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 511
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 124
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 511
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 124
Składniki
Cebulkę siekamy w drobną kostkę i szklimy na łyżce masła. Rydze czyścimy, duże grzyby przekrawamy na mniejsze części. Grzyby dodajemy do cebulki i odsmażamy na maśle, którego w razie potrzeby dodajemy więcej.
Do gotowych grzybów z cebulką dodajemy kaszę, natkę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.