Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na mięso i boczek pozostałe z wywarów. W połączeniu z pieczarkami i kaszą gryczaną powstało pyszne kaszotto :) Podane z kefirem smakuje wybornie:) Tani i szybki obiadek.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 189
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17411
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 189
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17411
Składniki
Ugotowane mięso, boczek i kiełbasę mielimy maszynką na grubych oczkach.
Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i szklimy z suszoną natką pietruszki około 5 minut. Następnie dodajemy pieczarki, odrobinę solimy i pieprzymy. Smażymy około 10 minut. Następnie dodajemy mięso, łyżeczkę pieprzu ziołowego i łyżkę majeranku. Mieszamy i smażymy około 7 minut.
W tym czasie w lekko osolonej wodzie gotujemy kaszę. Po ugotowaniu odcedzamy. Z woreczków przekładamy do garnka.
Do garnka z kaszą przekładamy mięso z pieczarkami, doprawiamy jeszcze pieprzem i ewentualnie solą, mieszamy dokładnie, dusimy jeszcze około 2 minut do wymieszania smaków.
Podajemy obsypane natką pietruszki. Wybornie smakuje z dodatkiem kefiru. SMACZNEGO:)