Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na mięso i boczek pozostałe z wywarów. W połączeniu z pieczarkami i kaszą gryczaną powstało pyszne kaszotto :) Podane z kefirem smakuje wybornie:) Tani i szybki obiadek.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Ugotowane mięso, boczek i kiełbasę mielimy maszynką na grubych oczkach.
Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i szklimy z suszoną natką pietruszki około 5 minut. Następnie dodajemy pieczarki, odrobinę solimy i pieprzymy. Smażymy około 10 minut. Następnie dodajemy mięso, łyżeczkę pieprzu ziołowego i łyżkę majeranku. Mieszamy i smażymy około 7 minut.
W tym czasie w lekko osolonej wodzie gotujemy kaszę. Po ugotowaniu odcedzamy. Z woreczków przekładamy do garnka.
Do garnka z kaszą przekładamy mięso z pieczarkami, doprawiamy jeszcze pieprzem i ewentualnie solą, mieszamy dokładnie, dusimy jeszcze około 2 minut do wymieszania smaków.
Podajemy obsypane natką pietruszki. Wybornie smakuje z dodatkiem kefiru. SMACZNEGO:)