Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na mięso i boczek pozostałe z wywarów. W połączeniu z pieczarkami i kaszą gryczaną powstało pyszne kaszotto :) Podane z kefirem smakuje wybornie:) Tani i szybki obiadek.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2426
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 520
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 863
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2426
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 520
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 863
Składniki
Ugotowane mięso, boczek i kiełbasę mielimy maszynką na grubych oczkach.
Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i szklimy z suszoną natką pietruszki około 5 minut. Następnie dodajemy pieczarki, odrobinę solimy i pieprzymy. Smażymy około 10 minut. Następnie dodajemy mięso, łyżeczkę pieprzu ziołowego i łyżkę majeranku. Mieszamy i smażymy około 7 minut.
W tym czasie w lekko osolonej wodzie gotujemy kaszę. Po ugotowaniu odcedzamy. Z woreczków przekładamy do garnka.
Do garnka z kaszą przekładamy mięso z pieczarkami, doprawiamy jeszcze pieprzem i ewentualnie solą, mieszamy dokładnie, dusimy jeszcze około 2 minut do wymieszania smaków.
Podajemy obsypane natką pietruszki. Wybornie smakuje z dodatkiem kefiru. SMACZNEGO:)