Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaszotto mięsno - pieczarkowe

Kaszotto mięsno - pieczarkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4041

Dodano:

Odsłon: 2679

Mój pomysł na mięso i boczek pozostałe z wywarów. W połączeniu z pieczarkami i kaszą gryczaną powstało pyszne kaszotto :) Podane z kefirem smakuje wybornie:) Tani i szybki obiadek.

Składniki

  • 4 torebki kaszy gryczanej
  • 350 g mięsa gotowanego ( u mnie mieszane: kaczka, indyk i kurczak)
  • 200g gotowanego wędzonego boczku
  • 1 kiełbasa myśliwska
  • 1 duża cebula
  • 500 g pieczarek
  • 1 łyżka suszonej pietruszki
  • 1 łyżka majeranku
  • pieprz ziołowy
  • pieprz czarny
  • sól
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • natka pietruszki
  • opcjonalnie: kefir
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotowane mięso, boczek i kiełbasę mielimy maszynką na grubych oczkach.

  2. Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i szklimy z suszoną natką pietruszki około 5 minut. Następnie dodajemy pieczarki, odrobinę solimy i pieprzymy. Smażymy około 10 minut. Następnie dodajemy mięso, łyżeczkę pieprzu ziołowego i łyżkę majeranku. Mieszamy i smażymy około 7 minut.

  3. W tym czasie w lekko osolonej wodzie gotujemy kaszę. Po ugotowaniu odcedzamy. Z woreczków przekładamy do garnka.

  4. Do garnka z kaszą przekładamy mięso z pieczarkami, doprawiamy jeszcze pieprzem i ewentualnie solą, mieszamy dokładnie, dusimy jeszcze około 2 minut do wymieszania smaków.

  5. Podajemy obsypane natką pietruszki. Wybornie smakuje z dodatkiem kefiru.
    SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 08 maja 2014 Kaszotto - świetna nazwa ;) Uwielbiam kaszę gryczaną! Pycha :) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń