Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaszotto z cukinią

Kaszotto z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 22

Dodano:

Odsłon: 212

Szybkie i pyszne danie, bezmięsne

Składniki

  • 1 szklanka kaszy gryczanej
  • 0,5 cukini
  • 1 cebula
  • 3 łyzki śmietany kremówki lub mleka kokosowego
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju, najlepiej rzepakowego
  • natka pietruszki
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kubek suchej kaszy zalać dwiema szklankami zimnej wody, dodajemy łyżeczkę soli i gotować ok 10 min, (aż kasza będzie miękka i wchłonie wodę)

  2. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę ją przesmażamy. Cukinię kroimy w kostkę, nie trzeba jej obierać i dodajemy do podsmażonej cebuli.

  3. Kiedy cukinia lekko zmięknie zalewamy wszystko śmietanką lub mlekiem kokosowym i chwilę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem.
    Na patelnie wsypujemy ugotowaną kaszę, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i danie jest gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń