Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, smaczne i lekkie danie, jeśli kaszę ugotujemy rano, to potem obiad robi się w pół godzinki
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 35
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2498
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 35
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2498
Składniki
1. zagotować 2 szklanki wody, osolić, wsypać kaszę, gotować na małym ogniu do wchłonięcia wody, garnek z kaszą zawinąć w koc, zostawić na parę godz (kaszę gotuję zwykle rano, przed pracą), 2. posiekać drobno cebulę i czosnek, poddusić lekko na oleju, dodać pokrojone w plastry pieczarki, smażyć do odparowania wody, 3. fileta pokroić w paseczki, pokropić sosem sojowym, podsmażyć na rumiano na oleju, 4. do kaszy dodać pieczarki i mięso, jeśli mamy, podlać bulionem, dusić chwilę razem, doprawić solą, pieprzem, 5. kapustę pokroić w paseczki, dodać do kaszy, gotować aż kapusta zmięknie, w miarę potrzeby dolać rosołu, smacznego