Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, smaczne i lekkie danie, jeśli kaszę ugotujemy rano, to potem obiad robi się w pół godzinki
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1310
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4554
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1310
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4554
Składniki
1. zagotować 2 szklanki wody, osolić, wsypać kaszę, gotować na małym ogniu do wchłonięcia wody, garnek z kaszą zawinąć w koc, zostawić na parę godz (kaszę gotuję zwykle rano, przed pracą), 2. posiekać drobno cebulę i czosnek, poddusić lekko na oleju, dodać pokrojone w plastry pieczarki, smażyć do odparowania wody, 3. fileta pokroić w paseczki, pokropić sosem sojowym, podsmażyć na rumiano na oleju, 4. do kaszy dodać pieczarki i mięso, jeśli mamy, podlać bulionem, dusić chwilę razem, doprawić solą, pieprzem, 5. kapustę pokroić w paseczki, dodać do kaszy, gotować aż kapusta zmięknie, w miarę potrzeby dolać rosołu, smacznego