Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaszotto z kurczakiem i pieczarkami

Kaszotto z kurczakiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4470

Dodano:

Odsłon: 2473

szybkie, smaczne i lekkie danie, jeśli kaszę ugotujemy rano, to potem obiad robi się w pół godzinki

Składniki

  • kasza pęczak 1 szkl
  • filet z piersi kurczaka 1 pojedynczy
  • pieczarki 30-35 dag
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2-3 ząbki
  • kapusta pekińska 1/4 główki
  • olej
  • sól, pieprz, sos sojowy,
  • bulion
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. zagotować 2 szklanki wody, osolić, wsypać kaszę, gotować na małym ogniu do wchłonięcia wody, garnek z kaszą zawinąć w koc, zostawić na parę godz (kaszę gotuję zwykle rano, przed pracą),
    2. posiekać drobno cebulę i czosnek, poddusić lekko na oleju, dodać pokrojone w plastry pieczarki, smażyć do odparowania wody,
    3. fileta pokroić w paseczki, pokropić sosem sojowym, podsmażyć na rumiano na oleju,
    4. do kaszy dodać pieczarki i mięso, jeśli mamy, podlać bulionem, dusić chwilę razem, doprawić solą, pieprzem,
    5. kapustę pokroić w paseczki, dodać do kaszy, gotować aż kapusta zmięknie, w miarę potrzeby dolać rosołu,






    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń