Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszotto z kurkami i szpinakiem to bardzo szybkie danie w dodatku zdrowe i przepyszne. Takie kaszotto poza tym że jest samodzielnym daniem to będzie również idealnym dodatkiem do drobiu lub ryb.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 725
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 725
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Składniki
Kaszę bulgur przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę i chwilę podsmażamy. Dodajemy pokrojony czosnek oraz oczyszczone kurki (Jak skutecznie oczyścić kurki?). Podsmażamy do momentu kiedy cebula zaczyna się rumienić czyli ok 3-4 minuty i całość przekładamy z patelni na talerz. Na patelnię wlewamy ok 2-3 łyżek oleju i wrzucamy szpinak. Smażymy go ciągle mieszając aż "zwiędnie". Odłożone przed chwilą kurki przekładamy na patelnię do szpinaku, dodajemy 2 łyżki serka i smażymy mieszając aż z serka powstanie delikatny sosik. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ugotowaną kaszę bulgur, mieszamy i danie podajemy z dodatkiem szczypiorku lub natki pietruszki. Smacznego :)