Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe , szybkie a zarazem smaczne danie jako propozycja na obiad a także kolację ! :D
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 362
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 362
Składniki
Zacznij od poszatkowania czosnku i podsmażenia go na odrobinie oliwy . W tym czasie pokrój por w paseczki i wsyp go na patelnię . Czas poszatkować kapustę i również dodać ją do warzyw . Wszystko wymieszać i dusić na małym ogniu pod przykryciem .Kolejnym krokiem jest pokrojenie piersi z kurczaka w kosteczkę i przyprawienie go solą, kurkumą, ostrą oraz słodką papryczką . Zrób miejsce na patelni na podsmażenie kurczaka . Polej go sosem sojowym . Gdy kurczak nie będzie surowy wymieszaj go z pozostałymi warzywami . Pokrój cukinię i paprykę w kosteczkę i dodaj do dania na patelni . Wsyp dwa woreczki kaszy bulgur ( może być inna - twoja ulubiona ) i podlej szklanką wody . Duś pod przykryciem do momentu miękkości warzyw i odpowiednio gęstej konsystencji . Gotowe ! Smacznego :)