Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe , szybkie a zarazem smaczne danie jako propozycja na obiad a także kolację ! :D
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 115
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 115
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Zacznij od poszatkowania czosnku i podsmażenia go na odrobinie oliwy . W tym czasie pokrój por w paseczki i wsyp go na patelnię . Czas poszatkować kapustę i również dodać ją do warzyw . Wszystko wymieszać i dusić na małym ogniu pod przykryciem .Kolejnym krokiem jest pokrojenie piersi z kurczaka w kosteczkę i przyprawienie go solą, kurkumą, ostrą oraz słodką papryczką . Zrób miejsce na patelni na podsmażenie kurczaka . Polej go sosem sojowym . Gdy kurczak nie będzie surowy wymieszaj go z pozostałymi warzywami . Pokrój cukinię i paprykę w kosteczkę i dodaj do dania na patelni . Wsyp dwa woreczki kaszy bulgur ( może być inna - twoja ulubiona ) i podlej szklanką wody . Duś pod przykryciem do momentu miękkości warzyw i odpowiednio gęstej konsystencji . Gotowe ! Smacznego :)