Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie przepis na pyszne a zarazem mięciutkie kawałki mięsa w sosie śmietanowym własnym ? Tak więc zapraszam pod podany link do zapoznania się z owym przepisem
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3522
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1170
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3522
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1170
Składniki
Mięso z łopatki pokroić na dowolnej wielkości kawałki obsypać przyprawami które należy wmasować w kawałki mięsa z dodanym olejem, przygotowane odstawić na 10 minut
Kawałki mięsa podsmażyć z obu stron na rumiany kolor a następnie wlać wodę, dodać warzywa oraz ziela i liście laurowe i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa
Jak już mięso jest odpowiednio miękkie i pozostało niewiele dolanej wody wtedy wlać przygotowaną śmietanę rozprowadzona z wywarem od mięsa i mieszając jeszcze pogotować na wolnym ogniu do czasu powstania sosu
Na koniec dodać suszona natkę pietruszki zamieszać, zagotować i gotowe