Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15515
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15515
Składniki
Najlepsza jest wątróbka, która zachowa swój kształt po pokrojeniu w cienkie paseczki. Przepis wypróbowałam z wątróbką kurzą, indyczą, jagnięcą i cielęcą i wołową. Kurza się rozpada, a wołowej w sklepie nie widziałam. Z wątroby wycina się białe części. Pokrojoną w cienkie paseczki obsypuje się przyprawami i dodaje się chili i czosnek. Dodałam też posiekane dymki. Potem obsypuje się jeszcze mąką ale niekoniecznie. Wątróbkę smaży się szybko na dużym ogniu, tak aby nie była tylko krwista. Dosłownie parę minut. Na talerzu skrapia się sokiem z cytryny. https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-watrobka-po-aleksandryjsku,172192,fafiatko.html
Smacznego :)