Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1345
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 273
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1345
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 273
Składniki
Najlepsza jest wątróbka, która zachowa swój kształt po pokrojeniu w cienkie paseczki. Przepis wypróbowałam z wątróbką kurzą, indyczą, jagnięcą i cielęcą i wołową. Kurza się rozpada, a wołowej w sklepie nie widziałam. Z wątroby wycina się białe części. Pokrojoną w cienkie paseczki obsypuje się przyprawami i dodaje się chili i czosnek. Dodałam też posiekane dymki. Potem obsypuje się jeszcze mąką ale niekoniecznie. Wątróbkę smaży się szybko na dużym ogniu, tak aby nie była tylko krwista. Dosłownie parę minut. Na talerzu skrapia się sokiem z cytryny. https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-watrobka-po-aleksandryjsku,172192,fafiatko.html
Smacznego :)