Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki keks podany z sosem czosnkowym to świetna przystawka. Biesiadnicy powiedzieli, że pyszny.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 662
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2589
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13298
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2608
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 662
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2589
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13298
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2608
Składniki
Foremkę 32x14 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnika nagrzać do 180 stopni. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać. Dodawać olej i puree z dyni i pomieszać. W miseczce pomieszać mąkę pszenną z ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia, czubricą i pieprzem młotkowanym z kolendrą. Dodać do masy i delikatnie wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę sery, orzechy włoskie, dwie łyżki pestek dyni i ugotowaną brukselkę. Wymieszać. Masę przełożyć do foremki. Posypać po wierzchu pozostałymi pestkami dyni. Wstawić do piekarnika na 60 - 70 min. Smacznego.