Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burgery bez pszennych bułek i bez ziemniaków? Jak najbardziej możliwe...
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6327
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6327
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Składniki
Z mielonej wołowiny formujemy burgera i smażymy na grillu pod koniec doprawiając solą i pieprzem. Można też kupić gotowe burgery. My polecamy produkt BIO z Lidla, który też już sprawdziliśmy. Na liściach sałaty masłowej układamy plastry pomidor, ogórka, pokrojoną w krążki cebulę. Można dodać kilka pasków czerwonej papryki. Polewamy całość sosem przygotowanym z majonezu i ketchupu (firma Roleski robi już ketchup keto bez cukru). Układamy na tak przygotowanym podkładzie burgera wołowego i przykrywamy plasterkiem sera.
Seler obieramy i kroimy w paski. Z oliwy, papryki suszonej, czosnku suszonego, pieprzu i soli w miseczce przygotowujemy marynatę do frytek. Moczymy w niej paski selera i pieczemy w piekarniku (na papierze albo na odpowiedniej do tego patelni) przez około 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Ze śmietany i z wygniecionego czosnku robimy sos doprawiając solą i świeżo zmielonym pieprzem