Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burgery bez pszennych bułek i bez ziemniaków? Jak najbardziej możliwe...
Oto propsto z magicznego ogrodu przesmaczne i zdrowe warzywa i owoce czyli ....
Odsłon: 14
Kalina koralowa to nie tylko roślina ozdobna, ale i lecznicza. Z jej owoców p...
Odsłon: 13
Pyszne, aromatyczne i pożywne risotto z kurczakiem, delikatną nutą świeżej mi...
Odsłon: 159
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 242
Oto propsto z magicznego ogrodu przesmaczne i zdrowe warzywa i owoce czyli ....
Odsłon: 14
Kalina koralowa to nie tylko roślina ozdobna, ale i lecznicza. Z jej owoców p...
Odsłon: 13
Pyszne, aromatyczne i pożywne risotto z kurczakiem, delikatną nutą świeżej mi...
Odsłon: 159
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 242
Składniki
Z mielonej wołowiny formujemy burgera i smażymy na grillu pod koniec doprawiając solą i pieprzem. Można też kupić gotowe burgery. My polecamy produkt BIO z Lidla, który też już sprawdziliśmy. Na liściach sałaty masłowej układamy plastry pomidor, ogórka, pokrojoną w krążki cebulę. Można dodać kilka pasków czerwonej papryki. Polewamy całość sosem przygotowanym z majonezu i ketchupu (firma Roleski robi już ketchup keto bez cukru). Układamy na tak przygotowanym podkładzie burgera wołowego i przykrywamy plasterkiem sera.
Seler obieramy i kroimy w paski. Z oliwy, papryki suszonej, czosnku suszonego, pieprzu i soli w miseczce przygotowujemy marynatę do frytek. Moczymy w niej paski selera i pieczemy w piekarniku (na papierze albo na odpowiedniej do tego patelni) przez około 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Ze śmietany i z wygniecionego czosnku robimy sos doprawiając solą i świeżo zmielonym pieprzem