Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pomysł na lunch w gorący letni dzień. Sycące, orzeźwiające i zaskakujące danie z ogólnodostępnych składników.
Piekarnik, Garnek
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2593
Bardzo smaczna mielonka z wieprzowej łopatki na kanapki, prosta w wykonaniu....
Odsłon: 6548
Przepyszne kotleciki, czyli sposób na lżejszy obiad.
Odsłon: 1701
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 2303
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2593
Bardzo smaczna mielonka z wieprzowej łopatki na kanapki, prosta w wykonaniu....
Odsłon: 6548
Przepyszne kotleciki, czyli sposób na lżejszy obiad.
Odsłon: 1701
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 2303
Składniki
KETO pierś Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Umyj i osusz pierś, posmaruj olejem, następnie przyprawami po obu stronach. Zrób na wierzchniej stronie piersi 3 nacięcia i umieść tam ser feta. Piecz przez 30 min. Po wyciągnięciu z piekarnika posyp suszonym oregano.
Surówka Umyj i oczyść fasolę szparagową, Osól wodę w garnku, zagotuj, gotuj fasolkę 5 min. Odlej wodę, wystudź fasolkę. Obecność fasolki w surowce to rzecz gustu. Pokrój w kostkę 1x1 cm pomidora, arbuza i ser feta. Posiekaj grubo fasolkę szparagową. Posiekaj drobno liść mięty. Wymieszaj składniki w miseczce. Dodaj kremowy ocet balsamiczny do smaku.
Sos Wymieszaj ze sobą śmietanę i przyprawy. Podawaj w sosjerce.