Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na szybki obiad. Możecie użyć wszelkich warzyw z mrożonki, warunek jest jeden. Nie mogą w nich występować warzywa o dużej zawartości węglowodanów w nadmiernej ilości (najcześciej ziemniaki), tak aby posiłek był odpowiednio zbilansowany.
Patelnia, pokrywka, blender
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Na rozgrzaną patelnie wrzuć warzywa z paczki i nakryj pokrywą. Ustaw palnik na 80% mocy. Warzywa w zależności od gatunku i stopnia rozdrobnienia będą potrzebowały do 5 min na rozmrożenie. Kontroluj proces. Zdejmij pokrywę i pozwól wodzie odparować z warzyw. Przesuń warzywa na jedną połowę patelni. Wrzuć masło, rozpuść i dodaj mięsny dodatek, podsmaż ok 30 sekund. Wymieszaj zawartość patelni. Dodaj sól i czosnek.
Wybij jajko do miseczki, dodaj ser i zblenduj na gładka masę
Wyłącz palnik z patelnią. Do wcześniej przygotowanych warzyw dodaj masę z jajka i sera. Mieszając rozprowadź po warzywach. Ważne jest aby patelnia była na tyle gorąca żeby ser się rozpuścił a jajko nie ścięło. Po wyłożeniu na talerz przypraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.