Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami to danie, któremu moja rodzinka nie może się oprzeć.
patelnia, naczynie żaroodporne,
Na początku obieramy z wierzchnich, brzydkich liści kapustę białą, następnie szatkujemy i przepłukujemy gorącą wodą i odsączamy.
Na głębszej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy kapustę przyprawy i podsmażamy.
Po około 15 minutach dodajemy około 2 szklanek wody oraz kostkę bulionową warzywną. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz kminek i dusimy około 40 minut (w zależności czy lubimy mocno miękką kapustę czy mniej miękką).
Na rozgrzanym oleju na małym ogniu smażymy białą kiełbasę z każdej strony.
Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, delikatnie nacinamy górę kiełbasy.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 30 - 40 minut.
Obraną pokrojoną cebule podsmażymy na oleju, w którym smażyła się kiełbasa.
Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki (tak około dwóch łyżek).
Ugotowane na półtwardo ziemniaki kroimy w ćwiartki, podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, a następnie wkładamy pomiędzy kiełbasy i razem zapiekamy (tak 20 minut przed końcem pieczenia).
Kapustę wykładamy na szklany półmisek dodajemy podsmażoną cebule, kiełbasę oraz ziemniaki.
Podajemy gorące.
Bardzo smaczna, treściwa zupa ugotowana na swojskiej, kiszonej kapuście z żur...
Odsłon: 16854
kociołki przeważnie robi się nad ogniskiem, ta wersja jest można powiedzieć z...
Odsłon: 2922
Dziś proponujemy przepis na pyszne jednogarnkowe danie. Kociołek zawiera dużo...
Odsłon: 9107
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 69
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 67
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 63
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 69
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 67
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 63
Składniki
Na początku obieramy z wierzchnich, brzydkich liści kapustę białą, następnie szatkujemy i przepłukujemy gorącą wodą i odsączamy. Na głębszej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy kapustę przyprawy i podsmażamy. Po około 15 minutach dodajemy około 2 szklanek wody oraz kostkę bulionową warzywną. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz kminek i dusimy około 40 minut (w zależności czy lubimy mocno miękką kapustę czy mniej miękką). Na rozgrzanym oleju na małym ogniu smażymy białą kiełbasę z każdej strony. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, delikatnie nacinamy górę kiełbasy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 30 - 40 minut. Obraną pokrojoną cebule podsmażymy na oleju, w którym smażyła się kiełbasa. Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki (tak około dwóch łyżek). Ugotowane na półtwardo ziemniaki kroimy w ćwiartki, podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, a następnie wkładamy pomiędzy kiełbasy i razem zapiekamy (tak 20 minut przed końcem pieczenia). Kapustę wykładamy na szklany półmisek dodajemy podsmażoną cebule, kiełbasę oraz ziemniaki. Podajemy gorące.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab w sosie
Dania główne
Duszony udziec z indyka
Dania główne
Zapiekanka ryżowa z cukinią
Dania główne
Pieczony schab
Schab w sosie
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 69
Duszony udziec z indyka
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 67