Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z dodatkiem podsmażonych ziemniaczków to danie, któremu moja rodzinka nie może się oprzeć. Polecam
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 839
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11714
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 839
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11714
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Składniki
Na rozgrzanym oleju na małym ogniu podsmażymy do zrumienienia białą kiełbasę z każdej strony. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, delikatnie nacinamy górę kiełbasy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 15 - 20 minut. Ugotowane na półtwardo ziemniaki kroimy w ćwiartki, mieszamy z przyprawą do ziemniaków, podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu gdzie smażyła się kiełbasa. Następnie wkładamy pomiędzy kiełbasy i razem zapiekamy tak około 30 minut. Smacznego Rada; można dodać cebuli , ja ze względu na wnuczkę nie dodałam bo by nie jadła.;)
podsmażanie kiełbasy.