Do góry

Dania główne Przepis na:

Kiełbasa duszona w białym winie

Kiełbasa duszona w białym winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 6707

Dodano:

Odsłon: 2458

Super jedzonko dla facetów :)

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pętko dobrej kiełbasy pokroiłam na plasterki ze skórką i wrzuciłam na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego. Kiedy kiełbasa się smażyła, pokroiłam 2 duże cebule w piórka. Dodałam je do kiełbasy. Doprawiłam ziołami prowansalskimi, przykryłam pokrywką i dusiłam. Kiedy cebula była miękka i lekko zbrązowiała, wcisnęłam 2 ząbki czosnku i podsmażyłam około minuty. Po tym czasie wlałam 200 ml białego wytrawnego wina i pozostawiłam na małym ogniu na około 10 minut bez przykrycia, aby wino się zredukowało - musi powstać lekki sosik.
    Podałam z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 stycznia 2014 Muszę dodać, że sama również chętnie spałaszuję :)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 stycznia 2014 masz rację, mojemu na bank zasmakuje i jeszcze weźmie dokładkę :)))

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń