Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre danie na ciepłą kolację.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1068
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420609
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1802
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1068
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420609
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1802
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. W dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, doprawiamy i dodajemy koncentrat. Smażymy często mieszajac do chwili, aż cebula lekko zmięknie (około 5 minut)
Kiełbasy gęsto nacinamy ostrym nożem. Kiedy cebulka już zmięknie układamy w niej kiełbaski, tak, żeby były nią "otulone", podlewamy wodą (pół szklanki) i posypujemy przyprawą do grilla.
Przykrywamy i dusimy na malutkim ogniu aż cebula całkowicie zmięknie (około godziny). Podczas duszenia trzeba często sprawdzać ilość płynu i w razie potrzeby go uzupełnić, żeby cebulka się nie przypaliła. Podajemy ze świeżym chlebkiem i musztardą. Smacznego:)