Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna wariacja kiełbasy grillowej. Jest to kiełbasa surowa, dlatego trzeba ją grillować od razu lub zamrozić (jest to kiełbasa nietrwała). Jeśli chcecie zamrozić i w miarę potrzeby wyjmować określoną ilość sztuk, dzielić kiełbasy podczas nadziewania. Kiełbasę można przygotować w jelitach wieprzowych lub baranich.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39303
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 407
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 178
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9263
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39303
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 407
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 178
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9263
Składniki
1. Jelita namoczyć w letniej wodzie 2. Łopatkę zmielić na średnich oczkach (4,5mm) 3. Słoninę zmielić na małych oczkach na pastę(3mm) lub na średnich 4,5mm 4. Dodać przyprawy i wodę . 5. Mieszać ok. 10 min. robotem planetarnym.
6. Nadziewać jelita ale NIE nakłuwać. Warto kiełbaski podzielić po 1 sztuce – po nadzianiu kawałka jelita od razu (dowolna długość kiełbaski) odciąć jelito i zawiązać je. 7. Osadzać przez noc w lodówce (ok. 12h) 8. Grillować od razu lub zamrozić. UWAGA: Można przygotować w jelitach wieprzowych lub baranich (wersja dla małych łasuchów).
..grillujemy...(tu razem z serową)
...i smakujemy..