Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromat suszonych pomidorów jest mocno wyczuwalny w sosie
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 33
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 807
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2099
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4100
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 33
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 807
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2099
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4100
Składniki
Z kiełbas zdjąć osłonki. Mięso przełożyć od miski. Bułkę namoczyć w wodzie. Dobrze odcisnąć. Dodać do mięsa. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Czosnek przecisnąć przez praskę i razem z jajkiem dodać do mięsa. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie razem wymieszać. Z masy mięsnej formować kulki o średnicy 4 cm. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Smażyć na nim klopsiki na rumiano ze wszystkich stron. Po usmażeniu zdjąć z patelni. Pieczarki opłukać. Większe przeciąć na pół, mniejsze zostawić w całości. Pieczarki smażyć na tłuszczu, na którym wcześniej smażyliśmy klopsiki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Suszone pomidory pokroić w paski. Dodać do pieczarek. Chwilę razem podsmażyć. Do pieczarek dodać śmietanę. Dokładnie razem wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku. Do sosu przełożyć usmażone wcześniej klopsy. Smażyć razem na małym ogniu około 5 minut. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.