Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromat suszonych pomidorów jest mocno wyczuwalny w sosie
Z kiełbas zdjąć osłonki. Mięso przełożyć od miski.
Bułkę namoczyć w wodzie. Dobrze odcisnąć. Dodać do mięsa.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
Czosnek przecisnąć przez praskę i razem z jajkiem dodać do mięsa.
Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie razem wymieszać.
Z masy mięsnej formować kulki o średnicy 4 cm.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Smażyć na nim klopsiki na rumiano ze wszystkich stron.
Po usmażeniu zdjąć z patelni.
Pieczarki opłukać. Większe przeciąć na pół, mniejsze zostawić w całości.
Pieczarki smażyć na tłuszczu, na którym wcześniej smażyliśmy klopsiki.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Suszone pomidory pokroić w paski. Dodać do pieczarek. Chwilę razem podsmażyć.
Do pieczarek dodać śmietanę. Dokładnie razem wymieszać.
W razie potrzeby doprawić do smaku.
Do sosu przełożyć usmażone wcześniej klopsy.
Smażyć razem na małym ogniu około 5 minut.
Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.
Coś dla miłośników makaronu i pieczarek – makaron z sosem pieczarkowym.
Odsłon: 2497
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 9
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 20
Obiad dla wszystkich, którym brakuje czasu na gotowanie. Gotowy do zjedzenia...
Odsłon: 34
Na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia nie zawsze mamy dużo czasu....
Odsłon: 84
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 9
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 20
Obiad dla wszystkich, którym brakuje czasu na gotowanie. Gotowy do zjedzenia...
Odsłon: 34
Na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia nie zawsze mamy dużo czasu....
Odsłon: 84
Składniki
Z kiełbas zdjąć osłonki. Mięso przełożyć od miski. Bułkę namoczyć w wodzie. Dobrze odcisnąć. Dodać do mięsa. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Czosnek przecisnąć przez praskę i razem z jajkiem dodać do mięsa. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie razem wymieszać. Z masy mięsnej formować kulki o średnicy 4 cm. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Smażyć na nim klopsiki na rumiano ze wszystkich stron. Po usmażeniu zdjąć z patelni. Pieczarki opłukać. Większe przeciąć na pół, mniejsze zostawić w całości. Pieczarki smażyć na tłuszczu, na którym wcześniej smażyliśmy klopsiki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Suszone pomidory pokroić w paski. Dodać do pieczarek. Chwilę razem podsmażyć. Do pieczarek dodać śmietanę. Dokładnie razem wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku. Do sosu przełożyć usmażone wcześniej klopsy. Smażyć razem na małym ogniu około 5 minut. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Fasolka szparagowa Bożeny
Dania główne
Ziemniaki w mundurkach pieczone we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Dania główne
Kotlety mielone z kalafiora i jajka
Dania główne
Makaron w sosie pomidorowym z kiełbasą
Fasolka szparagowa Bożeny
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 21
Ziemniaki w mundurkach pieczone we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 20