Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromat suszonych pomidorów jest mocno wyczuwalny w sosie
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22620
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14940
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4722
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44734
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 645
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22620
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14940
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4722
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44734
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 645
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Składniki
Z kiełbas zdjąć osłonki. Mięso przełożyć od miski. Bułkę namoczyć w wodzie. Dobrze odcisnąć. Dodać do mięsa. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Czosnek przecisnąć przez praskę i razem z jajkiem dodać do mięsa. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie razem wymieszać. Z masy mięsnej formować kulki o średnicy 4 cm. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Smażyć na nim klopsiki na rumiano ze wszystkich stron. Po usmażeniu zdjąć z patelni. Pieczarki opłukać. Większe przeciąć na pół, mniejsze zostawić w całości. Pieczarki smażyć na tłuszczu, na którym wcześniej smażyliśmy klopsiki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Suszone pomidory pokroić w paski. Dodać do pieczarek. Chwilę razem podsmażyć. Do pieczarek dodać śmietanę. Dokładnie razem wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku. Do sosu przełożyć usmażone wcześniej klopsy. Smażyć razem na małym ogniu około 5 minut. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.