Do góry

Dania główne Przepis na:

Kiełbaska w sosie pietruszkowo-cebulowym.

Kiełbaska w sosie pietruszkowo-cebulowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1068 Ocena: 21935

Dodano:

Odsłon: 1400

Danie wyszło wspaniałe..połączenie smaku natki pietruszki oraz cebuli..to niebo w ...polecam..bardzo polecam takie połączenie...nie zawiedziecie się:)

Składniki

  • kiełbasa śląska 3 laski lub inna
  • Cebula 1 szt
  • Natka pietruszki duża
  • Lubczyk 1 łodyga
  • masło 1łyżka
  • bulion 1,5l
  • mąka 2 łyżki kopiate
  • śmietana 12% 2 łyżki
  • Zioła prowansalskie,kurkuma,wegeta,pieprz...do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kiełbaska w sosie pietruszkowo-cebulowym.

Przygotowanie

  1. Kiełbaskę pokroić w talarki i wraz z cebulkąż pokrojoną w kostkę usmażyć.na maśle.
    Natkę pietruszki i łodygę lubczyka pokroić drobno .
    W rondlu w bulionie zagotować natkę i lubczyk,dodać podsmażoną kiełbaskę,zagotować 5 min.
    Zrobić zaczepkę z mąki i wody..dodać..osobno zrobić zaczepkę ze śmietany..
    Doprawić do smaku solą,pieprzem i czym lubimy:)


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń