Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbaski po cygańsku to moja propozycja nie tylko na obiad ale też na kolację czy śniadanie. Kiełbaski tak podane są bardzo smaczne i szybko znikają. Świetnie sprawdzą się również na imprezy jako szybka i prosta przekąska.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 193
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 942
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1265
Polecam na kolację.
Odsłon: 169
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 193
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 942
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1265
Polecam na kolację.
Odsłon: 169
Składniki
Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki a następnie każdą kiełbasę delikatnie nacinam. Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam kiełbaski z każdej strony kilka. Pieczarki, paprykę, cebulę i ogórki konserwowe kroję w mniejszą kostkę. Podsmażone kiełbaski ściągamy ją z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażamy warzywa. Po ok. 5 minutach podsmażania dodajemy ponownie kiełbaski i całość zalewamy wodą lub bulionem tak aby przykryć wszystkie składniki. Całość dusimy około 15 minut. Kiełbaski po cygańsku doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką i dodajemy mały słoiczek przecieru pomidorowego. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze ok. 10 -15 minut. Jeśli nasz sos cygański nie zgęstnieje można dodać odrobinę mąki wymieszanej z wodą. Polecam danie jest bardzo smaczne.