Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbaski po cygańsku to moja propozycja nie tylko na obiad ale też na kolację czy śniadanie. Kiełbaski tak podane są bardzo smaczne i szybko znikają. Świetnie sprawdzą się również na imprezy jako szybka i prosta przekąska.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 143
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 628
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 486
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 143
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 628
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 486
Składniki
Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki a następnie każdą kiełbasę delikatnie nacinam. Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam kiełbaski z każdej strony kilka. Pieczarki, paprykę, cebulę i ogórki konserwowe kroję w mniejszą kostkę. Podsmażone kiełbaski ściągamy ją z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażamy warzywa. Po ok. 5 minutach podsmażania dodajemy ponownie kiełbaski i całość zalewamy wodą lub bulionem tak aby przykryć wszystkie składniki. Całość dusimy około 15 minut. Kiełbaski po cygańsku doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką i dodajemy mały słoiczek przecieru pomidorowego. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze ok. 10 -15 minut. Jeśli nasz sos cygański nie zgęstnieje można dodać odrobinę mąki wymieszanej z wodą. Polecam danie jest bardzo smaczne.