Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbaski po cygańsku to moja propozycja nie tylko na obiad ale też na kolację czy śniadanie. Kiełbaski tak podane są bardzo smaczne i szybko znikają. Świetnie sprawdzą się również na imprezy jako szybka i prosta przekąska.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326179
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12019
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16643
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5378
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326179
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12019
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16643
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5378
Składniki
Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki a następnie każdą kiełbasę delikatnie nacinam. Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam kiełbaski z każdej strony kilka. Pieczarki, paprykę, cebulę i ogórki konserwowe kroję w mniejszą kostkę. Podsmażone kiełbaski ściągamy ją z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażamy warzywa. Po ok. 5 minutach podsmażania dodajemy ponownie kiełbaski i całość zalewamy wodą lub bulionem tak aby przykryć wszystkie składniki. Całość dusimy około 15 minut. Kiełbaski po cygańsku doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką i dodajemy mały słoiczek przecieru pomidorowego. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze ok. 10 -15 minut. Jeśli nasz sos cygański nie zgęstnieje można dodać odrobinę mąki wymieszanej z wodą. Polecam danie jest bardzo smaczne.