Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis, efekt zaskakujący, danie smaczne i pożywne. Kiełbaski można zastąpić parówkami.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2893
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 396
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2893
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 396
Składniki
Cebulę posiekać, paprykę oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Warzywa podsmażyć na rozgrzanej patelni, odłożyć. Kiełbaski ponacinać, a następnie zrumienić na oleju, przewracając co jakiś czas. Z mąki, mleka, wody, jajek, proszku do pieczenia, ziół prowansalskich, soli i pieprzu przygotować ciasto naleśnikowe. Odrobinę ciasta wylać do naczynia żaroodpornego, tak aby przykryło powierzchnię. Włożyć na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Naczynie wyjąć, rozłożyć cebulę z papryką, poukładać kiełbaski, zalać pozostałym ciastem naleśnikowym. Wstawić ponownie do piekarnika na 25-30 minut.