Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis, efekt zaskakujący, danie smaczne i pożywne. Kiełbaski można zastąpić parówkami.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31249
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14291
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1371
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31249
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14291
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1371
Składniki
Cebulę posiekać, paprykę oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Warzywa podsmażyć na rozgrzanej patelni, odłożyć. Kiełbaski ponacinać, a następnie zrumienić na oleju, przewracając co jakiś czas. Z mąki, mleka, wody, jajek, proszku do pieczenia, ziół prowansalskich, soli i pieprzu przygotować ciasto naleśnikowe. Odrobinę ciasta wylać do naczynia żaroodpornego, tak aby przykryło powierzchnię. Włożyć na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Naczynie wyjąć, rozłożyć cebulę z papryką, poukładać kiełbaski, zalać pozostałym ciastem naleśnikowym. Wstawić ponownie do piekarnika na 25-30 minut.