Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis, efekt zaskakujący, danie smaczne i pożywne. Kiełbaski można zastąpić parówkami.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2439
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4600
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1735
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 533
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2439
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4600
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1735
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 533
Składniki
Cebulę posiekać, paprykę oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Warzywa podsmażyć na rozgrzanej patelni, odłożyć. Kiełbaski ponacinać, a następnie zrumienić na oleju, przewracając co jakiś czas. Z mąki, mleka, wody, jajek, proszku do pieczenia, ziół prowansalskich, soli i pieprzu przygotować ciasto naleśnikowe. Odrobinę ciasta wylać do naczynia żaroodpornego, tak aby przykryło powierzchnię. Włożyć na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Naczynie wyjąć, rozłożyć cebulę z papryką, poukładać kiełbaski, zalać pozostałym ciastem naleśnikowym. Wstawić ponownie do piekarnika na 25-30 minut.